Semoga berkat bacaan qur’an dan doa tulus mereka,Allah menerima doa kita,mengabulkan hajat hajat kita, Dan melindungi kita semua dari virus wabah penyakit,.Aamiin

Ya Allah,.Penyakit Virus Corona ini datang darimu. Engkau palingkan penyakit ini kepada siapa yang Engkau kehendaki. Dan engkau timpakan kepada siapa yang Engkau kehendaki.

Ya Allah,.Jauhkanlah penyakit ini dari negara kami. Dari rumah rumah kami. Dari keluarga kami. Dari sahabat sahabat kami. Dan jagalah kami semua dari apa yang kami takuti dan kami waspadai. Sesungguhnya Engkaulah sebaik baik Penjaga dan Engkau adalah tuhan yang Maha Penyayang dari semua penyayang.

Ya Allah,.Kabulkan doa dan hajat hajat kami semua.Aamiin

Rasulullah SAW bersabda, “Tiada sesuatu yang dapat mengubah takdir kecuali doa dan tiada yang dapat menambah umur kecuali amal kebaikan, sesungguhnya sedekah seorang mukmin itu dapat menolak bala musibah. (HR. At-Thabrani)

Membina Anak Yatim&Bimbingan AlQur’an.

Melalui Yayasan Daarul Amal, Mari Donasikan Sedekah Yatim guna membantu kehidupan Anak Yatim dan mewujudkan harapan dan masa depan mereka. Salurkan Zakat Infaq Sedekah Anak Yatim melalui Yayasan Yatim Piatu Daarul Amal

————